Постинг
30.07.2007 10:59 -
~Приготвеното с любов лекува~
Автор: danyvassileva
Категория: Други
Прочетен: 1865 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 21.08.2007 16:41
Прочетен: 1865 Коментари: 1 Гласове:
0
Последна промяна: 21.08.2007 16:41
Става въпрос за сладки-сладкости, манджи разни, тортички и студентски мешавици:) Вчера успях да вдигна баща ми от дивана (това е голямо постижение и рядко някой вкъщи постига такъв успех) с ето това:
Сладки с мед
продукти:4-5 яйца, 1ч.ч. захар, 2 ч.л. мед, 1 ч.л. сода бикарбонат, 2 ч.л. канела 1 к.ч. олио (при наличие на маргарин, масло или мас още по-добре) и брашно - колкото поеме.
Омесва се хуууубаво тестото и се накъсва на малки топки, които после се разточват до дебелина 0.5 см (приблизително де!) и се правят разни работи със специални формички, ако няма такива в наличност - става и с чаша. Моите формички бяха сърчица.
Бам във фурната на умерена температура, бързо се пекат. Получават се малки хрупкави и мургави сладки, коитокато за финал могат да се слепят две по две с някакъв мармалад и да се поръсят с пудра захар.
Яйца по ориенталски
Продукти: 2 глави лук, нарязан на филийки
3-4домата, нарязани на дребно
магданоз
сол
4 с.л. масло/маргарин
и,разбира се - яйца
настърган кашкавал
Приготвяне:
Лукът се запържва в нагорещеното масло/маргарин/олио и след малко се добавят и доматите. Посолява се и се слага наситнения магданоз. След ок. 10 мин се чукват яйцата - броят е в зависимост от порциите. Аз си чукнах 7:)Отгоре се настъргва малко кашкавал, може и да се сложат няколко парченца масло. Пече се до стягане на белтъка. Аз се заситих само с миризмата докато пържех. Сега отивам и да се пооблажа малко...;)
Печени ябълки
Когато имаш кисели ябълки, от които бърчиш нос и зъбите ти скърцат и при всяка ябълка си казваш, чети е последна, вземи ги изпечи! Издълбават се откъм дръжката колкото да семахнат семките и се пълнят със захар, или смесена захар с канела и орехи (може натрошени наситно, или смлени- въпрос на вкус). Слагаш в тавичка и сипваш 1 ч. ч. вода, за да не запече сокът при печенето. Става бързо, ароматно, ябълките омекват - по това ще се познае, че са готови, и стават по-сладки, а в тавичката няма просто вода, а сладък ябълков сироп:) Може да се яде със сметана. Сервират се студени и се развалят лесно (ако останат неизядени).
Сладки с мед
продукти:4-5 яйца, 1ч.ч. захар, 2 ч.л. мед, 1 ч.л. сода бикарбонат, 2 ч.л. канела 1 к.ч. олио (при наличие на маргарин, масло или мас още по-добре) и брашно - колкото поеме.
Омесва се хуууубаво тестото и се накъсва на малки топки, които после се разточват до дебелина 0.5 см (приблизително де!) и се правят разни работи със специални формички, ако няма такива в наличност - става и с чаша. Моите формички бяха сърчица.
Бам във фурната на умерена температура, бързо се пекат. Получават се малки хрупкави и мургави сладки, коитокато за финал могат да се слепят две по две с някакъв мармалад и да се поръсят с пудра захар.
Яйца по ориенталски
Продукти: 2 глави лук, нарязан на филийки
3-4домата, нарязани на дребно
магданоз
сол
4 с.л. масло/маргарин
и,разбира се - яйца
настърган кашкавал
Приготвяне:
Лукът се запържва в нагорещеното масло/маргарин/олио и след малко се добавят и доматите. Посолява се и се слага наситнения магданоз. След ок. 10 мин се чукват яйцата - броят е в зависимост от порциите. Аз си чукнах 7:)Отгоре се настъргва малко кашкавал, може и да се сложат няколко парченца масло. Пече се до стягане на белтъка. Аз се заситих само с миризмата докато пържех. Сега отивам и да се пооблажа малко...;)
Печени ябълки
Когато имаш кисели ябълки, от които бърчиш нос и зъбите ти скърцат и при всяка ябълка си казваш, чети е последна, вземи ги изпечи! Издълбават се откъм дръжката колкото да семахнат семките и се пълнят със захар, или смесена захар с канела и орехи (може натрошени наситно, или смлени- въпрос на вкус). Слагаш в тавичка и сипваш 1 ч. ч. вода, за да не запече сокът при печенето. Става бързо, ароматно, ябълките омекват - по това ще се познае, че са готови, и стават по-сладки, а в тавичката няма просто вода, а сладък ябълков сироп:) Може да се яде със сметана. Сервират се студени и се развалят лесно (ако останат неизядени).
Търсене
За този блог
Гласове: 241