Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2007 10:59 - ~Приготвеното с любов лекува~
Автор: danyvassileva Категория: Други   
Прочетен: 1865 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 21.08.2007 16:41


Става въпрос за сладки-сладкости, манджи разни,  тортички  и  студентски  мешавици:)  Вчера успях да вдигна баща ми от дивана (това е голямо постижение и рядко някой вкъщи постига такъв успех) с ето това:

Сладки с мед
продукти:4-5 яйца, 1ч.ч. захар, 2 ч.л. мед, 1 ч.л. сода бикарбонат, 2 ч.л.  канела  1 к.ч. олио  (при наличие на маргарин, масло или мас още по-добре) и брашно - колкото поеме.
Омесва се хуууубаво тестото и се накъсва на малки топки, които после се разточват до дебелина 0.5 см (приблизително де!) и се правят разни работи със специални формички, ако няма такива в наличност - става и с чаша. Моите формички бяха сърчица.
Бам във фурната на умерена температура, бързо се пекат. Получават се малки хрупкави и мургави сладки, коитокато за финал могат да се слепят две по две с някакъв мармалад и да се поръсят с пудра захар.

Яйца по ориенталски
Продукти: 2 глави лук, нарязан на филийки
3-4домата, нарязани на дребно
магданоз
сол
4 с.л. масло/маргарин
и,разбира се - яйца
настърган кашкавал
Приготвяне:
Лукът се запържва в нагорещеното масло/маргарин/олио и след малко се добавят и доматите. Посолява се и се слага наситнения магданоз. След ок. 10 мин се чукват яйцата - броят е в зависимост от порциите. Аз си чукнах 7:)Отгоре се настъргва малко кашкавал, може и да се сложат няколко парченца масло. Пече се до стягане на белтъка. Аз се заситих само с миризмата докато пържех. Сега отивам и да се пооблажа малко...;)

Печени ябълки
Когато имаш кисели ябълки, от които бърчиш нос и зъбите ти скърцат и при всяка ябълка си казваш, чети е последна, вземи ги изпечи! Издълбават се откъм дръжката колкото да семахнат семките и се пълнят със захар, или смесена захар с канела и орехи (може натрошени наситно, или смлени- въпрос на вкус). Слагаш в тавичка и сипваш 1 ч. ч. вода, за да не запече сокът при печенето. Става бързо, ароматно, ябълките омекват - по това ще се познае, че са готови, и стават по-сладки, а в тавичката няма просто вода, а сладък ябълков сироп:) Може да се яде със сметана. Сервират се студени и се развалят лесно (ако останат неизядени).



Гласувай:
0



1. deninosht - !!!:)
03.08.2007 15:55
~Приготвеното с любов лекува~
...............................

samo to!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: danyvassileva
Категория: Други
Прочетен: 114101
Постинги: 17
Коментари: 61
Гласове: 241
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930